Kokosnotenchips wint Fruit Logistica Innovation Award 2018

Tholen - Dit jaar heeft PookSpaFoods uit Duitsland de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) gewonnen met het product "Pook Coconut Chips". Bezoekers konden de eerste twee dagen stemmen voor de beste innovatie.

Goud ging dit jaar naar "Pook Coconut Chips". Dit product is gemaakt van Thaise kokosnoot zonder toevoeging van extra vet. De kokosnoten worden getoast en daarna voorzien van een beetje zeezout en kandij suiker. Er zijn drie smaken: Original Sea Salt, Mango Sea Salt en Chocolate Sea Salt. De kokosnoot chips is veganistisch, glutenvrij en chloresterolvrij.


Oprichter en eigenaar Kanokporn Holtsch neemt de prijs in ontvangst.

Carl van Rompaey van PookSpaFoods, "Eigenlijk hadden we deze prijs helemaal niet verwacht. Natuurlijk is het een natuurproduct, alleen je ziet vaker dat verse groenten en fruit in de prijzen vallen. We dachten dat de donkerbruine tomaten van HM Clause een hele goede kans maakten. Verder zijn we twee nieuwe smaken aan het testen bij onze bestaande klanten. Het gaat hierbij om een koffie en groene thee smaak. Deze smaken hopen we later dit jaar in productie te nemen en ons doel is om overal in Europa aanwezig te zijn zowel in supermarkten als in directe foodkanalen."

De zilveren prijs ging naar de "Adora" tomaat van HM Clause uit Spanje. Deze donker bruine tomaat is een mutatie van de Marmande. Wat bijzonder is aan deze tomaat is de gebalanceerde, intens zoete en zure smaak, uitstekende bewaarbaarheid en goede voedingswaarden.Brons was dit jaar voor "Graspapier" van een Duitse papier producent Scheufelen. Dit biologische materiaal bestaat voor 50% uit vers gras en is volledig recyclebaar en biologische afbreekbaar. Doordat er gras wordt gebruikt, is het minder milieu belastend dan de normale papierproductie. Voor een beter beeld is er ook een filmpje gemaakt. Deze vindt u hier.

Voor meer informatie:
Carl Van Rompaey
PookSpaFoods GmbH
Mädewalder Weg 2
12621 Berlin Germany
Tel +32 470 038 115 / +49 162 218 3807
Fax +49 30 921 44205
www.pookspafoods.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven