Hoop op betere prijzen voor Chinese uien

Gedurende de eerste zes maanden van het jaar waren de uienprijzen in China laag. In veel regio's konden de uien zelfs niet vermarkt worden. Halverwege december kwam de binnenlandse uienaanvoer onder druk te staan en zijn de prijsverschillen kleiner geworden. Uien van gemiddelde kwaliteit domineren de markt. De prijzen zijn niet verder gedaald en lijken zich langzaam te herstellen. Later in het seizoen is er zeker ruimte voor een verdere prijsstijging. 

Veel telers maakten zich eerder dit jaar zorgen over de lage prijzen. Het regenseizoen begon dit jaar vrij vroeg en dat zorgde voor een goede oogst in de teeltgebieden in Jiangsu. De overvloedige oogst leidde echter tot prijsdalingen. 

De huidige prijsstijging is te danken aan de krappe aanvoer uit een aantal teeltgebieden. Zo is het uienareaal in Gansu dit jaar honderden hectare kleiner. Daarnaast hebben de slechte weersomstandigheden ertoe geleid dat sommige uien rot zijn, waardoor de totale oogst kleiner is. 

De prijsstijgingen zijn nog wel acceptabel en als de export van uien toeneemt dan zullen de prijzen volgend jaar beter zijn en zijn de vooruitzichten voor het uienseizoen goed. 

 

Bron: The Voice of Rural China


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.