Gele uien uit Oregon doen het goed op de exportmarkt

Het uienseizoen was tot nu toe over over het algemeen gunstig voor sommige telers in Oregon. Zowel de gele als de rode uienmarkten waren overwegend gunstig, met name de export van gele uien was dit jaar bijzonder sterk. Het is een reden dat Northwest Onion Company, gevestigd in het westen van Oregon, bijna al zijn gele uien voor het seizoen heeft verkocht.

"We zijn bijna klaar met onze gele uien", merkte Duane Olson van Northwest Onion Company op. "Vroeg in het seizoen waren er goede exportdeals, dus we zijn al vroeg meer volume gaan exporteren. Een van de redenen voor de export was de droogte in Europa vorig jaar, waardoor sommige kopers meer uien kochten dan normaal."

Hij voegde eraan toe dat er nog steeds goede voorraden rode uien over zijn, net nu de markt goed is. "De markt voor rode uien is het grootste deel van het seizoen redelijk geweest, maar momenteel is er een piek in de markt. De aanvoer is nu iets krapper omdat we minder telers hebben dan we gewend zijn en we hopen in maart klaar te zijn met onze rode uien. De gele uienmarkt trekt ook aan na een langzame start op de binnenlandse markt, hoewel we daar bijna mee klaar zijn."

Vroeger begin seizoen door transplantaties
Afgezien van de vroege heftige beweging op de exportmarkt is een andere reden waarom de gele uienleveringen van het bedrijf nu bijna klaar zijn: het eerdere oogstvenster. Northwest Onion Company heeft transplantaties gebruikt waardoor ze eerder dan vroeger op de markt konden komen.

"We zijn al enkele jaren met transplantaties bezig", legt Olson uit. "Hierdoor kunnen we ons seizoen medio augustus beginnen in plaats van half oktober. Dit betekende dat we dit seizoen vroeg goed volume hadden voor de export."

Focus op de rode uien voor de binnenlandse markt
Ondanks het succes van de exportmarkt voor gele uien dit seizoen, merkte Olson op dat het bedrijf zich vooral richt op het specialiseren in rode uien. Hij zei dat het moeilijk is om te concurreren met de grotere volumes die afkomstig zijn uit andere teeltgebieden in de regio en daarom benut Northwest Onion Company hun sterke punten op de rode uienmarkt.

"Het is moeilijk om te concurreren op de gele uienmarkt met Washington, Idaho en Oost-Oregon", aldus Olson. "Daarom hebben we ons in het binnenland uitsluitend gericht op onze rode uienprogramma's. Deze strategie heeft goed uitgepakt naarmate we langzamerhand steeds bekender worden voor onze gespecialiseerde variëteiten."

Voor meer informatie:
Duane Olson 
Northwest Onion Company, Inc.
Ph: +1 (503) 792-3781
duane.nwonion@gmail.com
www.northwestonion.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven