Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nielsen vrijgave marktaandelen

AH levert marktaandeel in, discounters groeien verder

Tholen - Na jarenlange stijging levert Albert Heijn in 2018 0,6 procent marktaandeel in. De discountformules pakten er marktaandeel bij. Lidl groeit het hardst met 0,4 procent, Aldi pakt 0,1 procent. Jumbo en Coop groeiden ook in marktaandeel dankzij de overname van Emté-winkels. Dat blijkt uit cijfers die door onderzoeksbureau Nielsen naar buiten bracht.  

Elk jaar wist Albert Heijn nog marktaandeel te winnen maar in 2018 daalde dit naar onder het niveau van 2015. Lidl groeit daarentegen hard door van 10,5 naar 10,9 procent. Ook discounter Aldi is het gelukt om na een aantal jaren van daling weer te groeien. Ook is er winst voor de ketens die de Emté-supermarkten hebben overgenomen. Het zorgde ervoor dat het marktaandeel van Jumbo steeg van 18,7 naar 19,1 procent. Coop profiteerde in mindere mate, ze noteerden 0,1 procentpunt winst (van 3,1 naar 3,2 procent).

De marktaandelen van Superunie-leden Hoogvliet, Nettorama, Jan Linders en Poiesz bleven in marktaandeel gelijk. Deen en de beide formules van Detailresult leverden 0,1 procentpunt marktaandeel in ten opzicht van 2017. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven