Noorse AGF-voorraad in kaart gebracht

Twee grote coöperaties hebben de AGF-voorraad bij hun eigen leden in kaart gebracht. De geleverde aardappelen behouden hun kwaliteit, maar er vindt vooraf wel een sterke keuring plaats om die kwaliteit voor de consument te kunnen waarborgen. De Asterix is nog steeds kwalitatief verrassend goed ondanks de extreme droogte van afgelopen jaar, die werd gevolgd door grote hoeveelheden regen.  Kleine uien zijn er op dit moment nog voldoende, maar de grote beginnen op te raken. Daarom wordt er veel geïmporteerd, zowel vanuit Europa als vanuit de VS.

Hoewel dit jaar de witte kool minder populair is dan andere jaren, blijven de afzetcijfers toch stabiel, zodat er op termijn een tekort kan ontstaan. Spruiten zijn er nog voor een week of twee, terwijl de voorraad Chinese kool volgende week waarschijnlijk op zal zijn. De Noorse koolraap en knolselderij kunnen op dit moment nog goed met import concurreren. De kwaliteit is goed en er is nog voldoende voorraad.

Kasgroenten

Er worden veel komkommers geteeld, zodat kan worden voldaan aan de grote vraag naar Noorse komkommers bij de grossiers. De eerste Noorse biologische komkommers worden vanaf deze week geoogst. Crispsla wordt goed verkocht, maar de voorraden zijn krap.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven