Vijftiende internationale aardappelavond Berlijn

Ondanks uitdagingen goede stemming in de aardappelbranche

Ter gelegenheid van de vijftiende internationale aardappelavond in Berlijn verwelkomde de 'Deutsche Kartoffelhandelsverband' (DKHV) meer dan 450 gasten uit vijftien landen en meer dan 190 bedrijven en instituten. ionen. Het Hilton hotel Berlijn aan de Gendarmenmarkt bood de perfecte locatie voor de gesprekken en discussies van de deskundigen.

Thomas Herkenrath (voorzitter van de DKHV) werd tijdens zijn welkomstwoord geflankeerd door de twee aardappelkoninginnen uit Niedersachsen (l) en Bayern (r)

'Branche moet zich zelfbewuster presenteren'
DKHV-voorzitter Thomas Herkenrath schetste in zijn openingswoord de veelvuldige uitdagingen waar de aardappelindustrie momenteel mee te maken heeft. Hij verweerde zich nadrukkelijk tegen de onzekerheid van de consumenten door negatieve mediaberichten over aardappelprijzen of paniekmakerij omtrent de beschikbaarheid. Ook dit jaar zal er ondanks de historisch kleine oogst een gegarandeerd aanbod aan lekkere en gezonde aardappelen beschikbaar zijn. De branche moet echter zelfbewuster presenteren hoe zij de nieuwe uitdagingen door het wegvallen van werkzame stoffen en de gestegen eisen van de consumenten aan transparantie en duurzaamheid aangaan.


Medewerkers van de bedrijven NORIKA Kartoffelzucht, Buschmann's Landkartoffeln & Fangmeier Agrarhandel komen bijeen tijdens de aardappelavond

Echter moeten ook de consumenten anders gaan denken. Het kan en mag niet zo zijn dat Duitse levensmiddelen in internationaal vergelijk tot de gezondste en beste horen, maar de laagste verkoopprijzen hebben. Levensmiddelen zijn waardevol en verdienen een eerlijke prijs.

Tom Schöller (Theodor Stadtmann), Jaap de Ruijg (United Fruits Group), Thomas Gerner (Theodor Stadtmann) & Ralf Albers (Hermann Albers Großhandel)

Internationale ontwikkelingen
Ook op internationale ontwikkelingen ging Thomas in: „Welke uitwerkingen Brexit en handelsconflicten op ons en ons werk zullen hebben, dat zal dit jaar duidelijk worden. Vanavond zijn er in ieder geval gasten uit alle delen van de branche en van over de hele wereld vertegenwoordigd. Zij allen hebben het gemeenschappelijke doel om een geweldig levensmiddel tegen een eerlijke prijs, in een open en vreedzame wereld te telen. Wij wensen ons in ieder geval dat we volgens jaar tijdens de zestiende internationale aardappelavond, op 4 februari 2020, een positieve balans voor dit jaar kunnen trekken“, aldus deDKHV-voorzitter.

Gezelligheid zonder eind. Op de foto o.a. Bernhard Thissen (Josef Thissen, helemaal links), Jan Bouten (Fritz Jungnickel, derde van links) en Andreas Klaffke (EUROPLANT Pflanzenzucht, tweede van rechts)

Naast regelmatige stamgasten vonden in 2019 ook veel nieuwe deelnemers de weg naar de internationale aardappelavond in Berlijn. Na bloeiende discussies, nieuwe contacten en afspraken voor verdere gesprekken op de Fruit Logistica, eindigde de branchebijeenkomst voor velen pas in de vroege ochtenduren.

Peter Dankers (Dankers Daltex), Henrik Knude Larsen (Norddeutsche Saaten Partner), Johannes en Christoph Dankers (Dankers Daltex) en Richard van den Dolder (Inverness Transport)

Verdere informatie:
Deutscher Kartoffelhandelsverband e.V. (DKHV)
Schumannstr. 5, 10117 Berlin
Tel.: 030 / 664068-52
Fax: 030 / 664068-53
E-mail: willamowski@dkhv.org
www.dkhv.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.