Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: ondanks grotere export geen uitbreiding van uienareaal

Het uienexport is tijdens het Chinese lentefestival rond 5 februari stabiel gebleven. Er was geen sprake van een plotselinge piek in de vraag. "Het aanbod op de markt werd met name overheerst door late uien. Het aanbod aan gepelde uien is al afgelopen en ook andere uien lopen aan het eind van hun seizoen", aldus Wang Junjie van Henan Jun's Safe Foodstuffs.

"We exporteren voornamelijk Chinese uien naar Europese markten. Het aanbod aan gepelde uien loopt op zijn eind. We leveren voornamelijk diepgevroren uienringen en versnipperde uien. De exportprijs voor uien is op dit moment hoger dan in november en december."

"Chinese uien waren in 2018 erg in trek. Handelaren op de wereldmarkt moesten echt vechten om uien in handen te krijgen. De export nam toe en ook prijzen zijn gaan stijgen. Ik denk echter niet dat dit ervoor zal zorgen dat veel telers in China hun areaal voor uien gaan uitbreiden. De toegenomen vraag op de wereldmarkt komt door de extreme weersomstandigheden van het afgelopen jaar. De uienopbrengst van Nederland is bijvoorbeeld hierdoor fors afgenomen, terwijl Nederland een van de grootste uienleveranciers voor de Europese markt is."

Contact: Wang Junjie
Bedrijf: Henan Jun's Safe Foodstuffs Co., Ltd.
E-mail: [email protected] 
Whatsapp: +86 132 1329 3300 

Publicatiedatum: