Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookprijzen stijgen door speculatie

Het Chinese wetenschappelijk journaal Sannong Zhongguo geeft aan dat de knoflookprijzen in maart in rap tempo zijn gaan stijgen. Van 1 maart tot 6 maart namen de prijzen toe met 0,7 yuan (€0,09) per 0,5kg. Paarse knoflook uit Jinxiang steeg qua prijs van 1,7 yuan (€0,22) per 0,5 kg op 28 februari naar 2,4 yuan (€0,32). In januari stond de prijs van paarse knoflook nog op 1,2 yuan (€0,16) per 0,5 kg.

De knoflook, die nu op de markt steeds duurder wordt, betreft knoflook die van juni tot augustus in bewaring is geplaatst. In mei komt een nieuwe oogst van late knoflook op de markt. De vraag is dan of de prijzen zo hoog zullen blijven.

Knoflookhandelaren denken dat de groothandelsprijs toe zal blijven nemen. De reden hiervoor is dat de nieuwe oogst nog niet op de markt terecht is gekomen en dat het huidige aanbod steeds verder slinkt. Een andere reden is dat sommige grote handelsbedrijven hun knoflook oppotten.

Verder is het totale areaal voor knoflookteelt in 2019 kleiner ten opzichte van voorgaande jaren. Analisten die de huidige ontwikkelingen in de teeltsector observeren gaan ervan uit de prijs dit jaar verder zo hoog blijft. Ondanks dat dit impliceert dat de prijzen op de lange termijn hoog zal blijven, zijn sommige handelaren erop gebrand om hun voorraad vast te houden, zodat prijzen op de korte termijn nog verder worden opgedreven.

Hoewel verschillende mensen in de sector het erover eens zijn dat de marktomstandigheden voor knoflook dit jaar goed zijn, is er nog steeds een groot volume in bewaring. Als de nieuwe oogst van Yunnan op de markt verschijnt, zal dit mogelijk betekenen dat de prijzen zullen dalen.

Bron: cnr.cn

Publicatiedatum: