Weer vormt geen ramp voor het Texaanse uienseizoen

Het Texaanse uienseizoen staat op het punt te beginnen met een geplande oogst voor volgende week. Het volume zal uitdijen tot in april, wanneer telers gaan verladen. Het areaal nam afgelopen jaar af en het weer tijdens de winter was niet ideaal voor de teelt.

Jeff Brechler van Little Bear Produce: "In oktober hadden we veel regen en tijdens de winter zagen we grote temperatuurwisselingen. Ik ben benieuwd wat april gaat brengen."

Prijzen stijgen
Ondanks het weer ziet het gewas er goed uit. Meer goed nieuws voor Texaanse telers is dat ze een markt opgaan die om uien smeekt. De Amerikaanse uienmarkt is al weken krap. 

"De vraag is sterk op het moment. Er lijkt een klein aanbod te bestaan. De prijzen zijn gestegen tot in de 20 euro en het ziet ernaar uit dat die de komende weken verder zullen aantrekken."

HoneySweet uien jaarrond
Terwijl het Texaanse seizoen net begint, verlaadt Little Bear Produce zoete uien jaarrond onder het label HoneySweet. Brechler vertelt dat het Peruaanse seizoen 2018/19 afgerond is en dat het Mexicaanse seizoen bijna klaar is. Van juni tot september teelt het bedrijf zoete uien in New Mexico voordat Peru weer in de late herfst en winter komt.

"Onze zoete uien doen het goed. HoneySweet focust op smaak en mildheid. We hebben elk jaar een groei van in de dubbele cijfers ervaren tijdens de afgelopen 6-8 jaar en we ramen dat het zo blijft zolang de markt niet verzadigd raakt en we de integriteit van de smaak bewaken."

Voor meer informatie:
Jeff Brechler
Little Bear Produce
Ph: +1 (956) 380-0353
jbrechler@littlebearproduce.com
www.littlebearproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.