Mike de Koster, WDK Onions:

"Stijging uienprijs gezien voorraad te begrijpen maar gaat bij huidige export wel erg hard"

Tholen - De bodem van de uienvoorraad komt langzamerhand in zicht. "We doen rustig aan en maken ons niet te druk. Toch komen we als we het aanbod uitsmeren over de komende weken nog verder dan we aanvankelijk hadden gedacht", constateert Mike de Koster van WDK Onions uit Kwadendamme.

"Er zit nog wel wat aanbod links en rechts. De boer zit er redelijk vast in met prijzen rond de 60 cent of meer, maar er zijn er ook die nog hoger in de boom zitten. Gezien de huidige voorraad kan ik dat enerzijds begrijpen, maar gezien de huidige export is de prijs de laatste weken wel erg hard gestegen", aldus Mike.

"Je ziet dan ook wat weerstand tegen de hoge prijzen op onze afzetmarkten ontstaan. Duitsland schakelt over op Nieuw-Zeelandse uien, terwijl Oost- en Zuid-Europa eerder kiezen voor de Egyptische uien. Persoonlijk vind ik de Egyptische uien kwalitatief zwak, maar bij een verschil van pakweg 15 cent is de keuze blijkbaar toch makkelijk gemaakt."

"Al met al is de markt moeilijk te peilen. Maar persoonlijk vind ik de spanning wel mooi. De laatste jaren was de uienmarkt weleens makkelijk voorspelbaar. Dit jaar komt het er toch op aan dat je op het juiste moment de juiste beslissing maakt. En of we dit jaar de euro halen, durf ik ook niet te zeggen. Ik sluit niets uit. Wel zijn we als bedrijf nadrukkelijk aan het kijken wat de kosten zijn om het personeel de komende weken aan het werk te houden ten opzichte van de risico's die je loopt," besluit de verpakker.

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme
T: +31-(0)113-644270
F: +31-(0)113-644788
M: +31-(0)6-48380272
info@wdk-onions.nl 
www.wdk-onions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.