Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morad Fawzy, Fresh-Agro:

"Uienteelt in Egypte goed verlopen"

Bij Fresh-Agro is het uienimportseizoen alweer een tijdje geleden begonnen wat betreft de Egyptische gele uien. Nu komen medio mei de Egyptische rode uien eraan. "De teelt in Egypte is goed verlopen. De klimatologische omstandigheden waren ideaal, er waren minder ziektes dan vorig jaar. De Egyptische rode ui staat erom bekend dat ze hard, sappig , zoet en toch ook pittig zijn. We kunnen tot begin augustus doorgaan met het beleveren van rode uien aan onze klanten. Wat de sorteringen betreft : alle maten 40 tot 100+ zijn beschikbaar", vertelt Morad Fawzy.



"Onze uien kunnen zowel handmatig als machinaal gesorteerd worden.
Aangezien we nu alweer verscheidene jaren bezig zijn met de import van Egyptische uien, merken we dat professionalisering gaandeweg ook in Egypte heeft toegeslagen. Onze telers, medewerkers en seizoensarbeiders op het land beseffen het belang om een goed kwaliteitsproduct af te leveren. Aan de klimatologische omstandigheden kan je weinig doen. Aan alle andere omstandigheden wel, zoals bijv het juiste moment van oogsten, het drogen, bewaren en het sorteren", aldus Morad.



Fresh-Agro houdt het bovenstaande dan ook nauwlettend in de gaten door met enige regelmaat af te reizen naar Egypte om de velden te inspecteren en het product te bekijken, eveneens om de telers en arbeiders te spreken en te onderwijzen. "Uiteindelijk willen we ervoor staan dat we een kwaliteitsproduct bij onze klanten kunnen afleveren."

Voor meer informatie:
Morad Fawzy
Fresh-Agro
T: 0031613411661
T: 002010001157
T: 0031641672946
info@fresh-agro.nl 

Publicatiedatum: