Marktrapport Oostenrijk wk 18/2019:

'Stijgende import nieuwe aardappelen, uienprijzen stijgen weer'

De handel in aardappelen van 2018 is zo goed als voorbij aan het begin van mei. Sommige handelaren leveren nog steeds hun laatste voorraden aan retailers. Telers hebben al langere tijd geen aardappelen beschikbaar voor handelaren. De retail moet nu meer gebruik maken van nieuwe aardappelen uit het Middellandse Zeegebied. Na de zwakke Europese aardappeloogst is de vraag niet alleen vanuit Oostenrijk, maar ook uit vele West-Europese landen en die zou ook dit jaar wel eens uitverkocht kunnen zijn. 

Het poten vond onder goede omstandigheden plaats. Volgens de eerste raming van Statistics Austria is het areaal van 23.600 ha voor aardappelen ongeveer hetzelfde als vorig jaar. De vroege aardappelvoorraden zijn tot nu toe goed ontwikkeld en de effecten van de huidige vorstnachten in delen van Stiermarken en Burgenland zijn nu nog moeilijk in te ramen. 

Uienprijzen weer gestegen
De beschikbare hoeveelheden uit Neder-Oostenrijk zijn hanteerbaar. Voor sommige leveranciers is de marketing al afgelopen. Vrije producten zijn nog nauwelijks beschikbaar. Door contractueel vastgestelde hoeveelheden liggen er uien uit Neder-Oostenrijk in de schappen tot het einde van het seizoen. De prijzen stegen onlangs weer. Voor schoongemaakte en gesorteerde uien in een doos, afhankelijk van kwaliteit en formaat ligt de prijs op € 62 - 66 / 100 kg. 

Stabiele wortelmarkt
De marketing van wortelen in Neder-Oostenrijk blijft stabiel. Contractvolume zal beschikbaar worden als de nieuwe oogst klaar is. Vrije goederen zijn nu nog nauwelijks beschikbaar. Wat prijzen betreft, is er geen verandering ten opzichte van vorige week. 

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven