Fotoreportage drukbezochte open dag Altena Potatoes

Tholen - In 2017 maakte Altena Potatoes na jarenlang vanuit Wijk en Aalburg aardappelen te hebben verpakt en gesorteerd - de familie Schouten is al 90 jaar jaar actief in de aardappelhandel - de verhuizing naar Veen. Zaterdag 20 mei maakten de 'Schoutens' van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe locatie aan relaties te laten presenteren een drukbezochte open dag. Zo'n 350 mensen uit de aardappelsector maakten daar gebruik van, nadat 's morgens ook al zo'n 500 mensen uit de buurt het bedrijf hadden bezocht.


Eddy, Kees en Joop Schouten

"Met name de laatste 15 jaar zijn de activiteiten fors gegroeid. Toen dit pand op ons pad kwam, hebben we dan ook de kans gegrepen", hield Kees de aanwezigen voor. Hij gaf aan trots te zijn op broer Joop, die de hele logistiek in het nieuwe pand van ontvangst tot verlading onder handen had genomen. Ook bedankte hij de collega-handelaren Jac van den Oord, Jansen-Dongen en Quiks voor de geboden hulp, onder meer tijdens de verhuizing naar het nieuwe pand, alle collega's die ervoor hadden gezorgd dat alles er piekfijn uitzag en in het bijzonder collega Andries Mans die dag en nacht met Joop aan het sleutelen was geweest om alles op zijn plaats te krijgen en aan schoondochter Nathalie, die de dag tot in de puntjes had georganiseerd.


Ook aan de details was gedacht...

Kees (66) en Joop Schouten (67) vormen de derde generatie van het familiebedrijf dat al decennialang actief is in de aardappelhandel. Met de intrede van zoon Eddy (35) in de zaak een aantal jaren geleden, besloten de broers - die overigens aan stoppen nog niet moeten denken - dat de investering in de nieuwbouw op zijn plaats was. Op de nieuwe locatie maakten ze gelegenheid gebruik om het pand gelijk met 1.100 m2 uit te breiden om een nieuwe sorteerlijn te plaatsen.

In de vijf koelcellen heeft Altena de mogelijkheid om per cel 400 ton aardappelen te bewaren. In de voormalige fustloods staan nu de inpakmachines opgesteld. Ook investeerde het bedrijf in een moderne weegbrug met een capaciteit tot 70 ton, waarbij de klanten na het wegen automatisch het gewicht op de mail gestuurd krijgen. In totaal heeft het pand een oppervlakte van 6.500 m2 en zit er in de aankoop nog eens 5 hectare aanliggende grond ingesloten.


Directie en personeel

Altena Potatoes levert aardappelen aan klanten in binnen- en buitenland. Veel relaties kwamen afgelopen zaterdag dan ook naar Veen om de aardappelfamilie te feliciteren. Ook qua import zet het familiebedrijf breed in. Zo is het bedrijf onder meer actief met de teelt in Frankrijk, Spanje en Malta, om zo breed mogelijk mee te doen. Met de aardappelen uit Malta heeft Altena door de loop der jaren een goede naam op gebouwd. Leverancier Raphael Scerri werd zaterdag dan ook extra in het zonnetje gezet vanwege de 15-jarige samenwerking.


Leveranciers Raphael Scerri uit Malta

Klik hier voor een fotoreportage van de open dag

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen 
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl 
www.altenapotatoes.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.