Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Combinatie: condensdrogen en ventilatie

Condensdrogen is een droogtechniek die door middel van een condensor vocht onttrekt uit de bewaring en die afvoert. De afgekoelde lucht wordt vervolgens door de vrijgekomen warmte weer opgewarmd, waardoor de lucht weer vocht kan opnemen. Hierdoor kan er onafhankelijk van de buitenomstandigheden continu gedroogd worden.

Automatische aansturing door Vision Control
De Vision Control bewaarcomputer realiseert volautomatisch een optimale wisselwerking tussen het drogen met buitenlucht en het condensdrogen. Met het condensdroogsysteem kan 24/7 vocht afgevoerd worden waarbij zowel de temperatuur als de RV op het gewenste niveau worden gehouden. De Vision Control regelt zelf (wanneer de buitenomstandigheden droger zijn t.o.v. de klimaatomstandigheden binnen) dat er met buitenlucht geventileerd en gedroogd wordt.

Bespaar gaskosten
In de praktijk blijkt dat er met buitenlucht 5 à 6 keer sneller gedroogd kan worden. Door met buitenlucht te drogen, is de droogtijd korter. Dat bespaart energiekosten. Wanneer er niet met buitenlucht gedroogd kan worden, wordt er automatisch intern gedroogd (condensdrogen). Met het gebruik van het condensdroogsysteem wordt er dus flink op de gaskosten bespaard.

Voor meer informatie:
Tolsma-Grisnich
Fabrieksweg 7
8304 AT Emmeloord
+31 (0)527 63 64 65
[email protected] 
www.tolsmagrisnich.com  

Publicatiedatum: