MagGrow op bezoek bij Maatschap Schuiling

Maatschap Schuiling uit Minnertsga was de eerste agrarische onderneming die het MagGrow systeem aanschafte. "Nu 3 jaar later, reden voor taart.""Drie jaar geleden werd er door de Maatschap Schuiling geïnvesteerd in een nieuwe spuitmachine met daarop het MagGrow systeem. Inmiddels is MagGrow al wat bekender in Nederland, maar toen waren zij de eerste echte MagGrow pioniers. We gingen daarom bij Gosse Schuiling en Lena Bleeker langs om meer te horen over hun ervaringen in de afgelopen 3 jaar", aldus MagGrow. 

Waarom hebben jullie destijds voor MagGrow gekozen?
"We staan als akkerbouwers open voor innovatieve en duurzame initiatieven. Vanuit onze rol in de Advisory Board van MagGrow zijn we al vanaf 2014 betrokken bij de onderzoeken en de toelatingsprocedure van het MagGrow systeem, uitgevoerd door Wageningen University & Research. De uitkomsten van de onderzoeken gaven ons vertrouwen in het systeem en daarom hebben we besloten om het systeem te laten installeren op onze nieuw aangeschafte spuitmachine. Bijkomend voordeel is dat het systeem geen onderhoud nodig heeft, buiten het reguliere onderhoud van de spuit. De magneten staan altijd ‘aan’ en er zijn geen kabels en knoppen die defect kunnen raken", vertellen Gosse en Lena van Maatschap Schuiling. 

Zijn jullie gelijk minder gewasbeschermingsmiddelen gaan gebruiken?
"Ja, we zijn overtuigd van de werking van het systeem en hebben daarom gezegd: we gaan direct 75% van de advieshoeveelheid gebruiken. Hierdoor hebben we de investering in 3 jaar terugverdiend. Voor een paar middelen blijven we 100% hanteren, dit geldt met name voor bodemherbiciden", aldus de telers. Wat betekent het gebruik van MagGrow voor de productie en uitgaven?
"De omvang van de oogst is vergelijkbaar met voorheen, de kosten voor gewasbescherming zijn lager en daardoor hebben we inmiddels tienduizenden euro’s bespaard. We gebruiken ook minder water, per hectare gebruiken we nu nog maar 200 liter water in plaats van 250 liter. Per volle tank spuiten we meer hectares en bespaart het systeem ons tijd, oplopend tot ongeveer 2 uren bij een volledige spuitdag. Maar het meest belangrijke is dat we minder gewasbescherming gebruiken en de drift enorm is gereduceerd, wat een positieve bijdrage levert aan de bescherming van het milieu. Het systeem voldoet ook aan eisen van de huidige wet- en regelgeving", besluiten Gosse en Lena. 

Voor meer informatie:
Jakob Offerman
MagGrow
0643 6002 87
jacob.offerman@maggrow.com

Lena Bleeker
Maatschap Schuiling
0615 6154 81
lenableeker@hotmail.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.