Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Compacte AVR Falcon1800 stortbunker voor exportmarkten

Voor de exportmarkten en middelgrote landbouwbedrijven ontwikkelde AVR een nieuwe Falcon stortbunker: de AVR Falcon 1800. Deze Falcon is met zijn 4 meter lange bunkerbodem en 1,85 meter brede rollenset het kleine broertje van de Falcon 24-45 en 24-60. De Falcon is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zodat de machine bijna op maat kan samengesteld worden.

Qua capaciteit kan de stortbunker gemakkelijk de oogst van een 2-rijige verstekbunkerrooier bedienen. Bovendien is de machine zo ontworpen dat ze in een standaard vrachtwagentrailer transporteerbaar is of in een zeeschipcontainer past.

Sortering en zeefintensiteit
Uniek in het segment compacte stortbunkers is de mogelijkheid om optioneel te kiezen voor een extra voorsorteer rollenset. Met deze tweede rollenset kunnen verschillende producten in maat gesorteerd worden tijdens het inschuren of verwerken, of kan de zeefcapaciteit verhoogd worden. De afstand tussen de rollen is instelbaar van 20mm tot en met 65mm.

De zachte PU-spiraal reinigingsrollen zijn naast productvriendelijk ook zeer goed in het reinigen. De spiraalvorm en de traploos in snelheid regelbare even en oneven rollen dragen bij aan een zeer hoge reinigingscapaciteit van de Falcon 1800 stortbunker. De afstand tussen de reinigingsrollen is hydraulisch instelbaar van 5mm tot en met 45mm.

De valhoogte van bunkerbodem naar rollenset is instelbaar in combinatie met de hellingshoek van de rollenset. Indien intensieve reiniging nodig is, kan een grotere valhoogte gecreëerd worden door de rollenset vlakker te zetten.

Een optimale behandeling van de oogst dankzij deze technieken

 • Het instortrubber langs de onderzijde is ingesneden, zodat het rubber het frame van de kiepwagen goed volgt.
 • Op de zijschotten zijn dubbele inrijrubbers gemonteerd waardoor er een optimale afdichting is tussen trailer en stortbunker.
 • De PU-spiraalrollen van het rollenset zijn gemaakt van flexibel kunststof en gaan voorzichtig om met de oogst.
 •  De afvoerbanden voeren het gereinigde product snel af en zijn optioneel te voorzien van extra valbrekervingers aan de uitloopzijde, waardoor valhoogten worden gereduceerd.

Opbouw van de bunkerbodem
De technisch krachtige bunkerbodem bestaat uit een lamellen PVC-doek die op doekdragers bevestigd is. De doekdragers zelf zijn gemonteerd aan twee zware kettingen met een treksterkte van ca. 10 ton per ketting. De bunker wordt hydraulisch aangedreven door een hydromotor gemonteerd aan de vertragingskast. De bodemsnelheid is traploos instelbaar van 0,5 tot 6,5 meter per minuut.

De gehele stortbunker is zo geconstrueerd dat onderhoud gemakkelijk uitvoerbaar is.

Technische specificaties:

 • Inrijbreedte 3,18 m
 • Bodemlengte 4,00 m
 • Capaciteit Ca. 80 t/h
 • Breedte rollenset 1,85 m
 • Aantal rollen 6
 • Afstand tussen rollen (reinigings-rollenset) 5-45 mm
 • Afvoerbanden standaard 3,00 x 0,65 m
 • Volume bunkervloer 10,90 m³

Voor meer informatie:
AVR
Meensesteenweg 545
BE-8800 Roeselare
[email protected] 
www.avr.be 


Publicatiedatum: