Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Groot aanbod gele Egyptische uien drukt uienmarkt"

Tholen - De import van Nieuw-Zeelandse uien is bij Mulder Onions zo goed als afgerond. "We kijken terug op een goed seizoen. De prijzen zijn heel stabiel geweest. De vraag was goed en daardoor liepen de volumes eenvoudig weg. Feitelijk was het een makkelijke handel", constateert Gerard Hoekman.

Inmiddels bestaat het volume importuien hoofdzakelijk uit Egyptische uien. "Die markt wordt zwaar overvoerd, vooral met gele uien. Te veel mensen hebben vanwege het hoge prijsniveau brood gezien in deze import, terwijl ze er niet altijd in thuis zijn. Hierdoor zijn de prijzen fors onderuit gegaan."

Het nieuwe Hollandse seizoen komt dan ook moeizaam op gang. "Onder meer het grote aanbod Egyptische uien drukt de markt. De prijzen zakken hard en daarom is er bij klanten een afwachtende houding, omdat wat ze vandaag kopen, morgen al snel te duur is", aldus Gerard. De zakkende markt komt voor hem niet als een verrassing. "Je weet dat je van een hoog niveau komt, dan staat de markt snel onder druk."

"Hoe de markt zich verder zal ontwikkelen, is afwachten. Als alles groeit en bloeit, hebben we weer een wereld aan uien en wordt het hard voor weinig. Maar momenteel regent het niet en als deze droge periode te lang gaat duren, zal dat ook invloed hebben op de opbrengsten. Al hoeft een wat lagere opbrengst bij dit areaal niet zo erg te zijn", besluit Gerard.

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel: 045-5678700
Fax: 045-5678708
[email protected]
www.mulder-onions.com