Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Chinese knoflookprijzen blijven hoog"

Na het Lente Festival zijn de knoflookprijzen gaan stijgen en ze blijven hoog.

Mr. Zhang van Jining Greenstream Fruits & Vegetables: "Wat teelt betreft is de knoflookopbrengst in Shandong dit jaar gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dit komt vooral door het feit dat de markt tijdens de eerste helft van het jaar erg goed was. Daarnaast hebben de telers hun management verbeterd. Over de prijzen; de marktprijs lag vorig jaar op € 0,18-0,23/kg en dit jaar ligt ze op € 0,98-1,13/kg. Sommige mensen zijn optimistisch over de marktsituatie als ze speculeren over de markt in de nabije toekomst."

"Wat van vraag en aanbod betreft, is het aanbod op de markt dit jaar licht gedaald, maar niet noemenswaardig, wat een verschil is met 2015. Enkele knoflooktelers maakten in juni niet veel haast met de afzet van hun knoflook en wachtten tot de prijzen verder zouden stijgen. Momenteel wachten veel handelaren af. Er spelen ook een aantal externe factoren, zoals knoflookspeculanten. Als ze er het geld voor hebben en een grote hoeveelheid inslaan, kan de prijs omhoog gestuwd worden. Onze export steeg in vergelijking met vorig jaar. Volgens douanegegevens steeg de export naar Indonesië ten opzichte van vorig jaar, terwijl de export naar andere regio's afnam. Momenteel zijn we voorzichtig wat de markt betreft."

Voor meer informatie:

Zhang Shuhan
Jining Greenstream Fruits & Vegetables Co. Ltd.
Email: info@greenstream.cn

Publicatiedatum: