India: introductie knoflook- en uienrassen met hoge opbrengst

Indiase wetenschappers van de National Horticulture Research and Development Foundation (NHRDF) hebben twee rassen met een hoge opbrengst ontwikkeld, voor zowel uien als knoflook, om aan de stijgende vraag in het land te voldoen en ook om de opbrengst van de telers te verhogen. 

G-404, ook bekend als Yamuna Purple-10, is een knoflookras en 819 is een uienras. Beide rassen werden vorige week in Delhi tijdens een bijeenkomst van het All-India Network Research Programme of Onion and Garlic gepresenteerd.

India is de tweede grootste uienteler ter wereld, na China. Momenteel zijn Maharashtra, Gujarat and Madhya Pradesh de grootste markten voor de paars kleurige knoflook. Een afgevaardigde: "Dit ras is rijker aan micro-voedingsstoffen in vergelijking met het normale ras. Het is groter van formaat, want de bol is 4,5 tot 5 cm vergeleken met het gebruikelijke ras dat 2,5 tot 3 cm is."

"Het ras produceert 17,5 tot 20 ton/ha. Het normale ras tussen 14 en 15 ton. Het ras kan geoogst worden na 160-165 dagen tegenover 175-180 dagen voor het normale ras."

Bron: tribuneindia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven