POP-3 subsidie voor condensdrogen

Agrarische ondernemers in de Veenkoloniën kunnen POP-3 subsidie gebruiken om hun bedrijven te verduurzamen. De subsidie geldt ook voor een fysieke investering zoals een nieuwe bewaarplaats met een condensdroog-systeem. Tolsma-Grisnich heeft veel ervaring met POP-3 trajecten.

Er worden geregeld nieuwe POP-3 regelingen opengesteld. Deze verschillen per provincie. Een POP-3 subsidie kan worden aangevraagd voor een investering in verduurzaming die leidt tot een verbetering van het milieu. Heeft u vragen of bent u benieuwd hoe uw bewaarplaats ingericht kan worden zodat ook uw project in aanmerking kan komen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag in dit traject.

Subsidie voor Air Control MAX
De afgelopen periode bijvoorbeeld heeft Tolsma-Grisnich twee projecten gerealiseerd binnen de Flevolandse POP-3-regeling onder de titel: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Zo werd een energiezuinige kistenbewaarplaats gebouwd voor pootaardappelen. Deze beschikt over nieuwe energiezuinige Air Control MAX ventilatoren en een Weer in Control-regeling. De instellingen van de bewaring worden hiermee automatisch aangepast op basis van de weersverwachting zodat er efficiënter geventileerd wordt. Daarnaast blijft de productkwaliteit, vanwege minder temperatuurschommelingen, beter behouden.

Subsidie voor condensdrogen
Een ander POP-3-voorbeeld betreft een uienbewaring met een GCU-I HP 130 kW warmtepompsysteem. Deze bewaring heeft een koeler met heaterblokken geïntegreerd in de drukwand en beschikt over verschillende functies: koelen, verwarmen, drogen met buitenlucht en condensdrogen. Daarnaast is het mogelijk de luchtkoelers te ontdooien met warme glycol.

Voor meer informatie:
Tolsma-Grisnich
Fabrieksweg 7
8304 AT Emmeloord
+31 (0)527 63 64 65
info@tolsma.com  
www.tolsmagrisnich.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven