Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers Treasure Valley beginnen tweede oogstweek

In Treasure Valley is men uien aan het oogsten en verpakken nu telers hun tweede oogstweek in gaan. De eerste tekenen wijzen erop dat een deel van het gewas wat kleiner is met stelen die door het slechte weer tijdens het plantseizoen problemen hebben opgelopen. Door lenteregen kon minder geplant worden en de planten die al in de grond stonden, kregen het moeilijk door een grote hoeveelheid vocht tijdens de vroege groeiperiode. 

Cameron Skeen van Baker & Murakami: "We begonnen te verpakken op 9 augustus, wat betekent dat vorige week onze eerste volle week was. Nu oogsten we bosui, waar we tot eind augustus mee bezig zijn. Op dit moment ziet het ernaar uit dat we een kleinere maat krijgen dan vorig jaar. Daardoor verwachten we dat we Colossal en Super Colossal in minder hoeveelheden kunnen aanbieden, maar het volume van de Jumbos ziet er zoals het er nu voorstaat goed uit."

Ondanks dat de regen voor wat problemen zorgde, zegt Skeen dat het gewas er over het algemeen gezond uitziet door gunstige weersomstandigheden tijdens de zomer. "De zomer bracht goed weer voor de teelt en dat hielp ons enorm."

De vraag zou moeten verbeteren
Zo vroeg in het uienseizoen van Treasure Valley ziet de markt een langzame vraag. Leveranciers verklaren dat de oorzaak hiervan in de hoeveelheden uit Californië en New Mexico ligt die nog op de markt zijn. Volgens Skeen zou dit de komende weken moeten veranderen. "We gaan ervan uit dat de vraag aan zal trekken."

Skeen merkt ook op dat Baker & Murakami dit jaar z'n huidige aanbod wat verpakking en verschillende mogelijkheden betreft op de markt blijft presenteren. Dit is het derde jaar voor Baker & Murakami's geautomatiseerde sorteer- en verpakkingslijn. Het bedrijf zegt dat dit een uitstekende investering is en dat ze nog steeds nieuwe kanten ervan blijven ontdekken. 

"De nieuwe lijn loopt nog steeds goed. Elke week blijven we finetunen en brengen we kleine verbeteringen aan. We hebben in de loop van de zomer enkele nieuwe mensen aangenomen waar we erg enthousiast over zijn en die zullen helpen de lijn te bedienen. We zijn erg tevreden over waar we staan en met onze investering en automatisering."

Voor meer informatie:
Cameron Skeen
Baker & Murakami
Ph: +1 (541) 889-3131
cskeen@bakerandmurakami.com
www.bakerandmurakami.com

Publicatiedatum: