Chinese uienexport nam dit jaar af

"Nederland, één van de belangrijkste uien producerende landen ter wereld, had vorig jaar te maken met extreme weersomstandigheden waardoor de oogst kleiner was. Voor andere Europese landen zat er dan ook niets anders op dan op zoek te gaan naar alternatieve herkomstgebieden. Deze situatie bood Chinese uientelers en -handelaren nieuwe kansen. De Chinese uienexport maakte vorig jaar ineens een forse groei door maar dat is dit jaar totaal anders," vertelt de heer Bai van Dalian Nonchang International Trade. 

Verwerkingsfaciliteit voor uien

Uien

"In Europa waren de omstandigheden anders dan vorig jaar en is de productie weer terug op het gebruikelijke niveau. Bovendien had Zuid-Korea een overvloedige uienoogst. De markt wordt op dit moment overspoeld door uien. Onder deze omstandigheden is het voor China onmogelijk om de uienexport van vorig jaar te evenaren. De export van Chinese uien is aanzienlijk gedaald. De kwaliteit van het product is goed, evenals de maten. De uien beantwoorden aan alle eisen van de verschillende internationale markten." 

Gehakte uien

Gepelde uien

"Onze uien komen uit teeltgebieden in Gansu en Binnen-Mongolië. We exporteren ons product naar Japan, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Europa. We hebben jarenlang gewerkt aan het ontwikkelen van een volwassen productielijn. Het gehele proces bestaat uit het pellen, koelen en wassen van de uien. We kunnen tegemoetkomen aan de verschillende eisen van ons gevarieerde klantenbestand. Uit ons eigen marktonderzoek is gebleken dat Nederland en India onze grootste concurrenten op overzeese markten zijn."

 

Voor meer informatie:

Mr. Bai

Dalian Nongchang International Trade Co., Ltd.

Tel.: +86 188 4087 9071 

E-mail: Green@dlnongchang.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.