Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse uienoogst 2019 ziet er beter uit dan die van vorig jaar

Het uienaanbod ziet er in het hele land ruim uit.

John Harris van Fort Collins van Paradigm Fresh: "Er zijn genoeg uien in Washington, Idaho, Oregon, Canada en New York. Wisconsin en Michigan staan ook op het punt om op de markt te komen en die gewassen zien er goed uit. We hopen voor de komende 9 maanden genoeg aanbod te hebben."

Het is een duidelijk verschil met het gewas van vorig jaar. "Toen hadden we te maken met regen op het verkeerde moment en was het koud. Wisconsin, New York en Canada verloren door de regen veel uien. Dit jaar is het tegenovergestelde het geval. Het was droog en goed uien-weer, waardoor we allemaal een goede oogst binnenhaalden. Alles wijst erop dat we ruim voldoende aanbod hebben."

Weinig crossover
Terwijl het erop lijkt dat het seizoen in het hele land over het algemeen op tijd draait, is er wat vertraging in New Mexico, dat later is dan gewoonlijk en een beetje in Californië. "Californië heeft een heel klein aanbod, maar ze hebben dit jaar geen geweldige oogst. De meeste Californische uien blijven dicht bij huis." 

Ondertussen is de vraag naar uien weer in beweging. "De vraag is zoals gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. In augustus leek de dagelijkse beweging wat matig te zijn. Ik denk dat de vraag zo ongeveer hetzelfde als gewoonlijk was, maar er waren in het hele land zoveel plaatsen waar de oogst op de markt kwam." 

Al met al is de markt voor witte uien redelijk gemiddeld met € 9,05 -    € 10,87, wat een typische prijs voor deze tijd van het jaar is. "Er lijkt veel jumbo rood te zijn en die gaan voor € 3,62 - € 4,52, wat ook gemiddeld tot wat laag is. Geel en gemiddeld wordt veel aangeboden voor € 4,52 en jumbo's zijn er veel en die gaan voor € 6,34." Over het algemeen zijn er volgens Harris minder supergrote uien verkrijgbaar.

Voor meer informatie:
John Harris
Paradigm Fresh
Tel: +1 (970) 775-2049
[email protected]
www.paradigmfresh.com

Publicatiedatum: