Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele vraag en goede prijzen voor Griekse uien

In Griekenland begon de uienoogst vorige maand en het gewas ziet er goed uit. Panagiotis Antonakis van Greek Onions Antonakis: "Onze locatie is in Thebe en daar wordt 90% van de Griekse uien geteeld. We oogsten twee keer per jaar, in april en in augustus. Nu selecteren we de uien die naar de koelopslag gaan. Op deze manier uien bewaren geeft ons de mogelijkheid om ze het hele jaar door af te zetten." 

Het bedrijf zet z'n producten in het binnenland jaarrond af. Van begin april tot aan het eind van de zomer exporteert het bedrijf naar verschillende internationale markten, zoals Europese landen, Golfstaten en soms zelfs naar de VS als daar het aanbod lager is dan gebruikelijk. Over de concurrentie vertelt Panagiotis: "We hebben het meest te maken met concurrentie van andere Griekse leveranciers, omdat de markten uit andere landen niet altijd voorspelbaar zijn. We weten van te voren niet naar welke landen we zullen exporteren en daardoor ook niet met welke markten we zullen concurreren."

Het bedrijf is gespecialiseerd in rode en gele uien. Volgens Panagiotis was de oogst dit jaar goed. "Het weer van vorig jaar veroorzaakte veel schade aan de uiengewassen in heel Europa, maar dit jaar is het weer veel beter. We zien goede maten bij onze uien dit jaar, ze zijn maat 57. De vraag is dit jaar stabiel, maar de prijzen zijn wat hoog. Dit betekent dat de klanten meer moeten betalen wat voor hun niet zo goed is, maar voor ons wel omdat we betere prijzen voor onze producten krijgen en dat is na de verliezen van vorig jaar zeer welkom."

Voor meer informatie:
Panagiotis Antonakis
Greek Onions Antonakis
Tel: +30 6936 502941
Email: [email protected] 

Publicatiedatum: