India: na uienprijzen ook tomatenprijzen in de lift

In India is het na uien de beurt aan tomaten om het hoofd te bieden aan aanbodtekorten en stijgende prijzen. In de afgelopen weken is de prijs van tomaten in Delhi met ongeveer 70 procent gestegen. Mensen zijn niet blij met de prijsstijgingen, vooral omdat het feestseizoen van start is gegaan.

De groentenprijzen in Maharashtra, Karnataka en de noordelijke regio's zijn gestegen vanwege verschillende factoren, waaronder zware regenval. Terwijl de prijzen van uien bijna verdubbelden in vergelijking met de tarieven van vorig jaar in dezelfde periode, bleven de tomatenprijzen tot nu toe min of meer gelijk.

Tomaten in Delhi werden de laatste paar dagen voor € 0,51 - € 0,76 verkocht en de prijzen zullen naar verwachting de komende dagen verder stijgen. Manida Singh, een inwoner van Noida, zei dat door de enorme stijging van de prijzen voor uien en tomaten het keukenbudget de pan uit rijst.

En de tomatenprijzen zijn niet alleen in Delhi, maar in het hele land drastisch gestegen. Volgens de website van de centrale afdeling Consumentenzaken bedroeg de uienprijs in Chandigarh woensdag € 0,67.

Op donderdag werd in de groothandelsmarkt Azadpur Mandi van Delhi 25 kg tomaten van een goede variëteit verkocht tegen een gemiddelde prijs van meer dan € 10,35, en tomaten van een gemiddelde variëteit kostte € 6,47.

Volgens de prijslijst van het Azad Agricultural Produce Marketing Committee (APMC) bedroeg de groothandelsprijs van tomaten € 0,10 - € 0,44 per kg en arriveerde woensdag 560,3 ton tomaten op de groothandelsmarkt.

Bron:

Source: https://economictimes.indiatimes.com/news/economy/agriculture/not-just-onions-now-tomatoes-too-will-pinch-your-pocket/articleshow/71310645.cms


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven