Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"Vraag naar uien niet wild, wel breed"

Tholen - Op de uienmarkt is er volgens Tjerk Nagel van uiensorteer- en pakstation Konaxx Onions uit het Friese Sint Jacobi Parochie een redelijke vraag. "We doen wat naar het Oostblok, naar Afrika en er komen orders uit het Caribisch gebied en het Verre Oosten. Al met al is de vraag niet wild, wel breed."

"Het aanbod is er ook zeker. Er moet hier in de regio afland nog wel wat gebeuren, omdat pootaardappelen doorgaans voorrang krijgen in dit gebied. Gelukkig is de kwaliteit goed, incidenten die je altijd hebt, daargelaten. Die was bij de plantuien al goed en nu met de zaaiuien ook", vertelt Tjerk.

"Prijzen bij de boer liggen afland op een niveau rond 9,5/10 cent, gedroogd rond de 11 cent en in de baal rond de 15/16 cent", somt Tjerk op, die het seizoen met vertrouwen tegemoet ziet. "Die stemming leeft volgens mij wel breed in de handel. Klanten kunnen voor acceptabele prijzen hun uien kopen. Er is een gezonde marktsituatie qua vraag en aanbod en daar is iedereen wel blij mee."

Voor meer informatie:
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
Tel: +31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl
www.konaxx.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.