Veranderingen op exportmarkt Chinese knoflook

De situatie op de Chinese knoflookmarkt varieert nogal. Vorige maand nog kelderen de prijzen als gevolg van de overvloedige aanvoer. Sinds vorige week zijn de prijzen echter weer wat gestegen. "Handelaren rekenden er allemaal op dat de knoflookprijzen zouden blijven stijgen, waardoor ze terughoudend waren met de verkoop. Dit heeft tot een krappe aanvoer geleid en de prijzen verder opgedreven. Het is echter moeilijk te zeggen hoe de prijzen zich de komende weken zullen ontwikkelen. De prijzen voor de nieuwe oogst zijn zeer hoog aan het begin van het seizoen. De verwachting was dat de totale oogst dit seizoen zou groeien maar het ziet er naar uit dat het om een forse toename gaat. Hoewel de prijzen bij aanvang van het seizoen hoog waren, zijn ze nu laag voor de tijd van het jaar. De oogst is dit jaar zo'n 30% groter, zegt David van Shandong Haijiang International Trading. 

Over de huidige vraag zegt David het volgende: "Momenteel is er meer vraag van markten in Azië en het Midden-Oosten. Het aantal orders uit Europa is vergelijkbaar met vorig jaar, terwijl er minder orders uit Noord- en Zuid-Amerika zijn. Vanwege de hoge anti-dumpingheffingen en het feit dat volgende maand de eerste Argentijnse knoflook weer beschikbaar komt, zal Brazilië, de grootste afnemer in deze regio, minder product uit China importeren. De belangrijkste markten voor Chinese knoflook zijn Indonesië, Pakistan, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië." 

“Ons bedrijf is gevestigd in Jining, in de provincie Shandong, en houdt zich bezig met de im- en export van verse AGF. We exporteren knoflook, gember, appelen, peren, uien en aardappelen. We importeren producten zoals bananen, dragonfruit, Navelsinaasappelen, kersen en rode druiven. Dankzij onze jarenlange inspanningen beschikken we nu over een vast klantenbestand en hebben we een stabiel marktaandeel. In de toekomst hopen we met nog meer internationale handelaren samen te kunnen werken."

想了解更多信息:

Contact: David Wu
Company: Shandong Haijiang International Trade Co., Ltd.
Phone: +86 537-2718858
Fax: +86 537-2365058
Email: info@haijiangfruit.com  / sale6@haijiangfruit.com  
http://www.haijiangfruit.com /


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.