Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Exportseizoen Chinese rode uien stemt tevreden"

“De Chinese uienexport verschilt van jaar tot jaar, hetgeen vooral te maken heeft met de oogst en de productkwaliteit. Met name Nederland en India zijn grote concurrenten van Chinese gele en rode uien. Dit jaar is onze export van gele uien naar Europa tot nu toe zeer beperkt, terwijl de export van rode uien naar markten als het Midden-Oosten en Zuid-Azië een stuk beter verloopt," vertelt Laurie van Laiwu Taifeng Foods. 


Zhao Min en Wang Juan van Laiwu Taifeng Foods tijdens de Asia Fruit Logistica 2019 in Hongkong

“In tegenstelling tot vorig jaar is de Nederlandse productie van gele uien dit jaar weer terug op het normale niveau. De kwaliteit is zeer goed en het product is redelijker geprijsd dan Chinese gele uien. Hierdoor is de concurrentiepositie van Chinese uien op de Europese markt sterk verzwakt. We hebben daarom dit jaar geen grote hoeveelheden naar Europa kunnen exporteren."

gele uien

“Dit jaar is de uienoogst in Gansu groter dan vorig jaar en ook het aandeel grote maten is hoog. De prijzen zijn al vanaf het begin van het seizoen stabiel. De uien worden veelal naar markten in Zuidoost-Azië geëxporteerd. De Chinese uien zijn groter en hebben een hoger vochtgehalte dan Nederlandse uien. Op korte termijn zal er weinig aan de prijzen veranderen. De mogelijkheden voor de export naar Europa zullen ook beperkt blijven."

Verse rode uien

“De export van rode uien verloopt een stuk beter. Het is algemeen bekend dat de Indiase oogst rode uien dit jaar zeer matig is. Daarnaast wordt in dit land eind oktober het nieuwe jaar ingeluid, waardoor de lokale vraag naar rode uien een vlucht heeft genomen en de regering een hoge richtprijs heeft ingesteld. Ook Maleisië, het Midden-Oosten, Zuid-Azië en andere landen importeren meer rode uien uit China. In november begint in India het nieuwe seizoen. Als de prijzen hoog blijven, zal de export van Chinese rode uien nog verder verbeteren."


Appelen

Tamme kastanjes en appelen

“De exportprijs van rode uien is doorgaans hoger dan die van gele uien. Naast verse uien exporteren we ook kleine aantallen gepelde uien, waarvan de prijzen hoger zijn omdat ze bewerkt zijn. Verder exporteren we ook gember, knoflook en appelen naar onder meer de Verenigde Staten, Europa, Zuidoost-Azië en Zuid-Azië."

Knoflook en gember

Voor meer informatie:
Contact: Laurie
Company: Laiwu Taifeng Foods Co., Ltd.
Phone: +86 15806342873
Email: [email protected]

Publicatiedatum: