Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BASF lanceert animatie rondom natuurinclusieve landbouw

"Moderne landbouw en biodiversiteit gaan hand in hand"

Moderne landbouw en het bevorderen van de biodiversiteit gaan hand in hand, zo blijkt uit het vijfjarig onderzoek dat op een tiental agrarische bedrijven in de regio Arnhem is uitgevoerd. Op al deze bedrijven wordt intensief geteeld en door ruimte te creƫren voor de natuur kunnen bestuivers, vogels en andere dieren zich ook volop ontwikkelen. Zo zijn er tot wel zes keer meer wilde bijen aangetroffen op deze boerderijen en zijn de vogelsoorten tot 20% toegenomen. Daarnaast blijken ook loopkevers en spinnen te profiteren van de genomen maatregelen.

Onderzoek 
Nog nooit werden er zoveel tellingen door experts van universiteiten en natuurorganisaties uitgevoerd op het land. Het onderzoek is in 2003 in Engeland gestart en wordt inmiddels in vele Europese landen uitgevoerd. De resultaten van het vijfjarig onderzoek, die eerder dit jaar gepubliceerd zijn, komen van agrarische bedrijven in Duitsland en Belgiƫ. Het onderzoek laat zien dat de aanleg van bloemenranden, steen- en houthopen, struweelhagen of open stukjes grond al in het eerste jaar de bevordering van de biodiversiteit ondersteunen. Ook het ophangen van nestkastjes voor vogels of vleermuizen en het plaatsen van bijenhotels blijken belangrijke en eenvoudige maatregelen.

Animatie
Om de resultaten op een leuke en eenvoudige manier te delen, heeft BASF een animatie ontwikkeld waarin 'boer Bas' de hoofdrol speelt. Boer Bas past een aantal maatregelen, die in het onderzoek naar voren zijn gekomen, toe op zijn bedrijf. Afgelopen maandag lanceerde BASF deze animatie en doet ze een oproep om mee te doen via de hashtag: #natuurinclusievelandbouwwerkt. 

Bekijk hier de animatie:



Voor meer informatie:
BASF
Postbus 1019
6801 MC Arnhem 
T: +31 26 371 72 71
E: agro-nl@basf.com 
http://www.agro.basf.nl/nl/

 

Publicatiedatum: