Duitse uienhandelaar Josef Thissen GmbH & Co. KG

"Rustige en evenwichtige uienmarkt"

In Duitsland vertoont het huidige uienseizoen tot nu toe een gemiddelde en constante markt. Eind juli/ begin augustus werden de eerste uien geoogst, nu worden de Duitse uien uit de bewaring aan de binnenlandse handel geleverd. "Het aanbod dat ter beschikking staat evenals de prijzen zijn absoluut normaal", zegt  Bernhard Thissen, eigenaar van de gelijknamige groothandel in Straelen (Nordrhein-Westfalen).

In het huidige seizoen was er sprake van een heel andere marktsituatie dan afgelopen seizoen. Toen stonden er vanwege het weer maar heel weinig uien ter beschikking waardoor het deels tot extreme prijsverhogingen kwam. Momenteel liggen de telersprijzen voor losse, gele uien in gangbare maten op een gebruikelijk niveau, op circa 17-18 euro per 100 kg. "De markt is bijzonder rustig en evenwichtig", schetst Bernhard de situatie.Het groothandelsbedrijf ontstond in de jaren '70 en wordt tegenwoordig door de tweede generatie gerund. Het bedrijf is vooral een dienstverlener voor de binnenlandse retail. Men neemt lokale producten af en verpakt deze in opdracht van alle grote Duitse ketens. "In de categorie uien verpakken we vrijwel alleen nog maar in netten van 1 of 2 kg. Grotere eenheden zoals bijvoorbeeld 5 kg verkopen bijna helemaal niet meer. Voor de rest is de clipnetverpakking nog steeds sterk in opkomst", aldus de vakhandelaar. 

Minder telers, grotere arealen
In z'n algemeenheid maakt zowel de uien- alsook de aardappelteelt in Nordrhein-Westfalen een sterke groei door, ziet Bernhard. "We nemen onze producten van circa twintig lokale telers af. Tendentieel neemt het aantal afzonderlijke telers eerder af. Terwijl de bestaande telers het areaal van minder rendabele producten zoals graan verkleinen of zelfs helemaal stoppen met de teelt van dergelijke producten, vergroten zij juist hun aardappel- of uienareaal", zegt Bernhard afsluitend. 

Voor meer informatie:
Josef Thissen GmbH & Co. KG
Kartoffel- und Zwiebelgroßhandel
GF: Bernhard Thissen
Altbroekhuysen 5
47638 Straelen
T: (0 28 34) 70 97-00
F: (0 28 34) 70 97-20
info@josef-thissen.de 
www.josef-thissen.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.