Bijdragen van de telers worden verviervoudigd

Topsectoren honoreren 12 projecten van BO Akkerbouw

De topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben 12 projecten van Brancheorganisatie Akkerbouw gehonoreerd. Daarmee is BO Akkerbouw verantwoordelijk voor 10% van het totaal aantal nieuwe projecten van deze twee topsectoren. Op basis van een bijdrage van € 2,5 miljoen van telers wordt hiermee voor € 10 miljoen aan projecten in gang gezet. Voor elke euro die telers inleggen via de verplichte bijdrage voor het programma Onderzoek en Innovatie, wordt er voor vier euro aan projecten voor de akkerbouw uitgevoerd.

In totaal had BO Akkerbouw 14 projectvoorstellen ingediend bij de twee topsectoren. Daarvan zijn er nu 12 gehonoreerd en staan er 2 op de reservelijst. De officiële toekenning van de projecten vindt plaats medio december als minister Schouten van LNV haar handtekening zet. Aangezien elk project met verschillende partners wordt uitgevoerd en er nog overlegd wordt over de inhoud van de projectcontracten, kan de inhoud van de projecten op dit moment nog niet bekend worden gemaakt. Er kan wel worden gesteld dat deze projecten bij elkaar een breed scala aan vraagstukken op het gebied van met name bodem, klimaat en gewasbescherming afdekken, aldus de BO.

Projectideeën
De honorering van deze projecten volgt bijna een jaar na de Oproep van de brancheorganisatie. In december 2018 heeft BO Akkerbouw alle telers in Nederland gevraagd om met projectideeën te komen. Er zijn uiteindelijk meer dan 100 projectideeën geformuleerd op basis van vragen uit de praktijk. Het Digipanel van de brancheorganisatie met daarin 100 telers heeft dit teruggebracht tot ongeveer 30 onderzoeksvragen die zijn uitgezet bij erkende onderzoeksinstellingen. De  voorstellen zijn uitgewerkt samen met de leden van BO Akkerbouw. Uiteindelijk zijn er 14 voorstellen ingediend bij de topsectoren.

Voor meer informatie:
Brancheorganisatie Akkerbouw
Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer
T: +31(0) 79 3030 330
E: info@bo-akkerbouw.nl  
W: www.bo-akkerbouw.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven