Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ondanks tekorten blijft India uien exporteren naar de Malediven

De Indiase ambassade op de Malediven heeft verklaard dat India uien zal blijven exporteren naar de Malediven ondanks het uientekort waarmee het land te maken heeft. De prijzen van uien zijn flink gedaald in India, nadat de uienvelden in het land door slecht weer zijn vernietigd. Hoewel India 100.000 ton uien uit andere landen zal moeten importeren om de ernstige tekorten op te vangen, zegt het land ervoor te zorgen dat de Malediven voldoende uien zal krijgen.

Afgelopen oktober hadden de Malediven te kampen met een tekort aan uien als gevolg van een operationele fout in India, waardoor de  uien niet op de vrachtschepen in de haven konden worden geladen. In die tijd waren de uienprijzen dramatisch gestegen.

Zoals uitgelegd op avas.mv, bestaat er een overeenkomst tussen de Malediven en India over de import van uien uit India. In de overeenkomst staat dat, zelfs als India de export van uien naar India stopzet, ze onder een speciale regeling nog steeds uien aan de Malediven zullen blijven leveren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven