Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede prijzen voor Italiaanse sjalotten

Het was een goed jaar en de voorraden sjalotten zijn inmiddels uitgeput. Dit is de huidige situatie van Belgiardino in Lombardije, dat wordt gerund door Nadia Marzaroli en Fulvio Curioni en dat in 2019 op zo'n 7 hectare sjalotten teelde.  

"We zijn ons op de teelt van dit product gaan richten omdat ons terrein hier uitermate geschikt voor is. Voorheen teelden we ook uien maar de prijzen van dit product zijn flink gedaald. Voor sjalotten van hoge kwaliteit is er echter altijd een goede markt te vinden."

De oogst leverde goede opbrengsten op. In juli werden de sjalotten machinaal geplant en vervolgens met de hand gerooid. De oogst bedroeg zo'n 220 ton. "We zijn zeer tevreden over het verloop van het seizoen en de prijzen," zegt Curioni. "Wanneer het afzetseizoen achter de rug is, dan zullen we meer exacte cijfers hebben maar de gemiddelden zijn nu al veelbelovend."

Curioni maakt zich wel wat zorgen over de landelijke tuinbouwsector. "Dagelijks zien we dat er meer product wordt geïmporteerd zelfs van categorieën die landelijk beschikbaar zijn. Er zou prioriteit gegeven moeten worden aan lokale producten die door Italiaanse telers worden geproduceerd en pas daarna zou de import van buitenlandse product overwogen moeten worden. Ik ben ook teleurgesteld in de bonden die hun taak om op te komen voor de tuinbouwsector verzaken. Zij bieden alleen diensten aan om ons wegwijs te maken in de bureaucratie maar zetten zich niet echt in voor telers."

"Helaas blijven ook teeltbedrijven in gebreke omdat ze weigeren samen te werken en daarom niet opgewassen zijn tegen de macht van bedrijven die wel de handen ineen hebben geslagen," aldus Curioni.

 

Contact:

Società Agricola Belgiardino

Via Cascina Belgiardino

26836 Montanaso Lombardo (Lodi)

Tel.: 0377.833184

Tel.: 338.8183587

Email: [email protected]

Publicatiedatum: