Piet van Liere, FlevoTrade Dronten:

"Grote vraag naar gele, buitengewone vraag naar rode uien"

Tholen - De uienexport draait momenteel als een tierelier. "Er gaan grote volumes weg. Afrika trekt de kar, maar ook richting het Verre Oosten, rondom India en binnen Europa is er een goede vraag naar Hollandse uien", constateert Piet van Liere van Flevotrade Dronten.

"Voordeel is dat Afrika goed met de huidige prijzen overweg kan. Voor de komende weken wordt het spannend hoe de lokale teelt in Afrika zich ontwikkelt. Het maakt in de volumes nogal wat uit of Senegal in december stopt met quota afgeven of dat we tot 1 februari uien kunnen exporteren", constateert de exporteur.

Is er al een goede vraag naar gele uien, de rode uien gaan helemaal grif van de hand. "Die gaan als een jekko. Voor mijn gevoel stond er een behoorlijk areaal aan rode uien, maar ze lopen weg als water. Met name vanuit India en omringende landen is er een goede vraag door de lokale tekorten. Kortom, gas erop!"

Kwalitatief verloopt het uienseizoen volgens de exporteur redelijk. Fusarium is her en der wel een probleem. Ook de huidvastheid verschilt fors. Verder is het verschil in kwaliteit tussen de uien die voor en na de regen zijn geoogst groot. Die laatste hebben toch een stapje terug gedaan in kwaliteit."

"Ik hoop dat we de prijzen onder controle houden en zo lekker door kunnen blijven exporteren", besluit Piet, wiens assortiment de laatste jaren naast uien, aardappelen en vollegrondsgroenten ook steeds meer nieuwe producten als fruit, kaas en diepvriesfriet omvat. "Over die assortimentsuitbreiding zijn we dik tevreden."

Voor meer informatie:
Piet van Liere
FlevoTrade Dronten
Staalwijk 15-17
8251 JP Dronten
+31 321 387 170
info@flevotrade.nl 
www.flevotrade.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.