Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Antoine Vajou, Val Légumes SAS – Ferme de Fontenay:

“Opmerkelijk kwaliteitsverschil tussen Franse uien, geoogst vóór en na 20 september”

De Franse uienoogst is nog niet voorbij, met name niet in de Grand-Est en Hauts-de-France, maar de situatie op de markt ziet er al heel anders uit dan vorig jaar. “Vorig jaar konden we onze klanten het hele jaar door Franse uien leveren voor degenen die echt uien van deze oorsprong wilden hebben. Dit jaar is het duidelijk dat de volumes groter zijn dan die van 2018. Momenteel zijn er zelfs promotionele acties gaande. Vorig jaar waren de hoeveelheden hiervoor te klein. Tot nu toe lijkt het een normaal jaar te zijn. Het lukt ons echter nog niet om de juiste balans tussen de volumes van goede kwaliteit en die van mindere kwaliteit te vinden,” legt manager van Val Légumes SAS – Ferme de Fontenay uit. 

Er is dit jaar inderdaad een opmerkelijk kwaliteitsverschil tussen de uien die vóór en de uien die na 20 september zijn geoogst. “Tot 20 september waren de droge weersomstandigheden voor het oogsten van uien ideaal. Maar daarna regende het bijna elke week, dus de na deze datum geoogste uien zijn van mindere kwaliteit. De grote vraag is nu om te zien hoe de uien die na 20 september geoogst zich zullen ontwikkelen,” legt Antoine uit. 

Vajou-assortiment is residuvrij en benadrukt geografische oorsprong
Sinds half september verkoopt Val Légumes SAS de producten uit het Vajou-assortiment aan regionale inkoopcentra en supermarkten. “We hebben het assortiment de naam van ons bedrijf gegeven om de agrarische oorsprong van de familie te onderstrepen, die al 4 generaties in ontwikkeling is. Dit is een regionaal, premium- en residuvrij-assortiment. Ons doel is om de geografische oorsprong van de producten te benadrukken, vooral die van rond Grand-Est, waar 70% van onze producten wordt geteeld en op Île de France waar de resterende 30% wordt geteeld.” Aan het begin van het seizoen zijn de uien van het assortiment voorzien van een keurmerk die laat zien dat ze residuvrij geteeld zijn. En naarmate het seizoen zich verder ontwikkelt en de uien niet langer beschikbaar zullen zijn, zullen de producten voortaan alleen enkel afgezet worden indien ze voorzien zijn van een keurmerk.

Voor meer informatie:
Antoine Vajou
Val Légumes SAS – Ferme de Fontenay
9, rue de l’Eglise,
10400 Fontenay de Bossery
Telefoonnummer: +33 3 25 39 54 20
Fax : +33 3 25 39 54 22
www.fermedefontenay.fr

Publicatiedatum: