Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkgroep Stikstof en Ras

De werkgroep Stikstof en Ras meldt dat al hun monsters van het derde onderzoeksjaar rustig in de bewaring liggen, zo laat Uireka vandaag weten. De oogst van al deze monsters is goed verlopen; men kwam dit jaar tot een gemiddelde geschatte bruto-opbrengst van rond de 50 ton/ha.



Komend voorjaar, als de proef uit de bewaring komt en verder wordt beoordeeld en geanalyseerd, zal blijken of 2019 de resultaten van 2018 en 2017 worden bevestigd. De conclusie over die jaren was dat er geen betrouwbare verschillen waren vast te stellen tussen een gift van 130 kg N/ha en 180 kg N/ha voor zowel netto-opbrengst, hardheid en huidvastheid. Een kleine kanttekening is het extreme groeiseizoen 2018 waarin bruto-opbrengst, sortering en de andere parameters in negatieve zin afweken. Zo gaf 50 kg meer N in 2018 geen verlating van het gewas, terwijl dit in 2017 wel het geval was (4 à 5 dagen).

Bron: Uireka

Publicatiedatum: