Egyptisch lente-ui seizoen verloopt volgens verwachting

Het seizoen voor Egyptische lente-ui is in volle gang. Volgens één exporteur lijkt het een redelijk goed seizoen te worden. Ondanks dat ziekten een uitdaging vormden, verwachten telers niet dat dit veel gevolgen zal hebben voor de opbrengst.

Het seizoen voor Egyptische lente-ui verloopt volgens plan, zegt Nada Ahmed van Fruit Basket International: "Het lijkt een normaal seizoen voor de lente-uien te worden met een gemiddelde opbrengst. Dit jaar stonden we echter voor een aantal uitdagingen, omdat het weer de kwantiteit licht beïnvloedde. Wat nog belangrijker is: we hebben te maken gehad met een aantal ziekten, zoals brandschimmel en witrot."

De belangrijkste afzetmarkten voor de lente-uien zijn te vinden in Europa. "Landen als Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het VK zijn voor ons het belangrijkst. We zijn van plan om onze markten uit te breiden, maar daar zijn we nog mee bezig. Honderd procent van onze producten is bestemd voor de export, niets van onze producten wordt afgezet op de lokale markt."

Nu Fruit Basket zich voorbereidt op het nieuwe jaar, hopen ze hun opbrengsten en handelsovereenkomsten in 2020 op te voeren: "Met het nieuwe jaar in het verschiet hebben we onszelf een aantal doelen gesteld. Het is vooral de bedoeling om met andere bedrijven samen te werken om samen met hen te telen in plaats van met hen te concurreren. Ook hopen we  een jaarcontract binnen te halen voor grote hoeveelheden. Om dit te bereiken, bezoeken we de Fruit Logistica in Berlijn in februari." 

Voor meer informatie:
Nada Ahmed
Fruit Basket International
Tel: +20 1025024475
E-mail: Sales@fbiegypt.com w
ww.fbiegypt.com www.fbiegypt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.