Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Buitenproportioneel veel rode uien weg in eerste seizoenshelft"

Tholen - De uienexportcijfers lieten de afgelopen weken mooie volumes zien. "De export verloopt heel goed en gezond. Afrika trok de kar, het Verre Oosten deed goed mee, net als de traditionele Europese bestemmingen", vertelt Gerard Hoekman van Mulder Onions.

Opvallend genoeg was India, als uienproductiegigant, ook aan de markt voor Hollandse uien. "Nog altijd is India aan de markt, maar het is nu wel drukker met het verschepen dan met nieuwe orders en dat geldt automatisch voor heel de regio. Zij krijgen meer lokaal product beschikbaar en de tekorten zullen eind januari wel opgelost zijn", verwacht de exporteur.


Gerard Hoekman (rechts) met collega Tim van Haandel

"De vraag is nu natuurlijk hoe de export de tweede helft van het seizoen een vervolg krijgt. De eerstvolgende weken zal de export naar Afrika nog wel doorlopen. Hopelijk geven ze daar ook weer nieuwe licenties af, zodat we er in januari nog even plezier van hebben. Als je ziet wat er al weggegaan is aan uien, moeten we het seizoen zeker niet te vroeg afschrijven."

"De topomzetten van de laatste weken kwam hoofdzakelijk door de extra vraag naar rode uien. In vergelijking met andere jaren zijn er proportioneel meer rode uien weg gegaan in deze weken", constateert Gerard. "De kwaliteit van de uien varieert sterk en is zeker in rood erg wisselend, maar met de gele uien blijft het ook goed selecteren. Maar door de bank genomen is de kwaliteit goed."

De prijzen in de baal liggen volgens Gerard op een stabiel niveau. Zo wordt de middelsortering van de gele uien rond de 21 cent verkocht en ligt de prijs van de rode zelfs rond de 35/36 cent. "Ik hoop dat we de prijzen stabiel kunnen houden. Het lijkt me in elk geval niet verstandig de prijzen nu te verhogen als er bestemmingen weg gaan vallen..."

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel: 045-5678700
Fax: 045-5678708
gerard@mulder-onions.com 
www.mulder-onions.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.