Bas Peeters en Mels Kooij begonnen een webshop met aardappelen

“Aardappelen van jonge lokale ondernemers, dat spreekt veel mensen aan”

Tholen – Wat kunnen we nou eens gaan doen om geld te verdienen? Met die vraag zaten Bas Peeters en Mels Kooij uit Maasdam afgelopen zomervakantie aan de koffietafel. Beide jonge ondernemers van 19 jaar wisten dat ze online iets wilden doen en het liefst ook iets met aardappelen: het duurde dan ook niet lang voor ze de webshop Aardappels-online.nl oprichtten. “Aardappelen van lokale ondernemers en een lokale bodem, dat spreekt veel mensen aan.”


Bas Peeters (links) en Mels Kooij (rechts) 

“Het was eigenlijk een samenhang van factoren”, vertelt Bas Peeters enthousiast. “We zijn allebei ondernemend ingesteld, wilden iets doen met de slechte aardappelprijs en zagen in de supermarkt ook slechte kwaliteit aardappelen. We dachten toen: wat willen we en waar weten we iets vanaf? Online en aardappelen! Zo ontstond Aardappels-online.nl. Het formele gedeelte van de opstart ging vrij vlot, maar we hebben wel tijd genomen om serieus na te denken over vragen zoals: wat gaat het precies inhouden? Waar staan we voor?”

Motivatie
“Toen we de site eenmaal online zetten, schrokken we een beetje van alle reacties. Mensen reageerden enorm enthousiast en vonden het idee heel leuk. Dat gaf motivatie om er mee door te gaan. Natuurlijk vloog het niet meteen de toonbank over, maar sinds toen zijn we er verder aan gaan werken en kregen we steeds meer klanten.”

Korte keten
Volgens Bas zijn er een aantal dingen die mensen aanspreken aan hun product. “Allereerst bezorgen we gratis in de Hoeksche Waard en leveren we zelf de zware zakken bij de klanten thuis. Daarnaast vinden mensen het duurzame aspect heel belangrijk. We verkopen aardappelen van lokale bodem aan lokale klanten en met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit idee van een korte keten spreekt hen vaak aan. Ten slotte zijn we twee jonge ondernemers, dat vinden mensen ook vaak erg leuk!”, lacht hij.

Waarom ook niet?
Mels is aardappelteler en levert zelf de aardappelen voor de online webshop. Voor de verkoop richten ze zich op de rassen Bildtstar, Frieslander, Fontane en Innovator. Daarnaast verkopen de ondernemers ook nog uien. “Heel veel klanten vroegen hierom. Omdat Mels ook uien verbouwt, dachten we: dan gooien we die toch ook gewoon op de website? Het is hetzelfde idee als de aardappelen en we maken er mensen blij mee, dus waarom ook niet.”

Naast hun studies bezorgen Bas en Mels hun aardappelen twee keer per week in de Hoeksche Waard, op woensdag en zaterdag. Bestellingen buiten de Hoeksche Waard versturen ze in pakketten. “Onze focus ligt echt op de Hoeksche Waard”, vertelt Bas verder. “Dat maakt ons product duurzaam en interessant. Bovendien is het voor ons een fijne plek om, naast onze studie, in te werken. Wie weet breiden we nog wel een keer uit naar de omgeving Barendrecht, Flakkee of Rotterdam, maar het leukste vinden we hier."

Wensenlijst
In de toekomst willen Bas en Mels de aardappelwebshop uitbreiden met meer rassen. “Dat zouden we eigenlijk nu al willen. We zijn druk aan het kijken welke rassen er opkomen en hoe we ons assortiment kunnen verbeteren. De wensenlijst is lang, maar omdat we het naast onze studies doen, moeten we kijken wanneer we daar echt aan gaan beginnen. Uitbreidingen gebeuren meestal in de schoolvakanties, dus daar konden we deze kerstweken mooi mee aan de slag gaan!”, concludeert Bas. 

Voor meer informatie:
Bas Peeters
Mels Kooij
Aardappels-Online
's-Gravendeelseweg 1
3299 LP Maasdam
T: 06-41133442 (Bas) 06-39755327 (Mels)
E: aardappels-online@hotmail.com  
W: www.aardappels-online.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven