Jan Zweemer, Van Meir Onions & Potatoes:

"Uienexport maakt even pas op de plaats"

Tholen - Op de uienmarkt is het na de grote export van de eerste helft van het seizoen een stuk rustiger geworden. "Nu we Senegal en Ivoorkust als afzetmarkt missen, moeten we het grotendeels van Europa hebben en die zijn er nog niet klaar voor om dat helemaal op te vullen. Er gaan wel wat partijtjes naar landen als Polen, Italië of Tsjechië, maar geen grote volumes. Wel gaan er mooie uien naar Maleisie, vooral in de maten 60/80", vertelt uienverkoper Jan Zweemer van Van Meir Onions & Potatoes uit Steenbergen.

"Daarmee lijkt de trend van de afgelopen twee jaar zich voort te zetten dat de volumes een stuk lager zijn dan de periode voor de Kerst. We zullen dus even een pas op de plaats moeten maken en hoe lang dat duurt, weet geen mens", vervolgt de verkoper. "Hierdoor merk je wel wat druk op de prijs. Als er een order is, wil iedereen die hebben. Zo werkt dat nu eenmaal."

Kwalitatief is het uienaanbod volgens de verkoper prima. "Het voordeel met onze pool is dat we alle cellen goed in beeld hebben en de partijen die voor Kerst weg moesten, zijn dan ook al weggegaan. Het is belangrijk om hier kritischer op te zijn, want afnemers uit bijvoorbeeld Polen worden de laatste jaren echt kritischer, ook op het gebied van kleur."

Voor meer informatie:
Jan Zweemer
Van Meir Onions & Potatoes
T: +31 (0)167 54 22 20
j.zweemer@vanmeir.nl
www.vanmeir.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven