Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Egyptische uienhandelaar MMA Fresh Produce over het rode uienseizoen

Indiase uiensituatie kalmeert door nieuw aanbod

De uiensituatie in India lijkt wat te kalmeren, dankzij het aanbod uit twee Indiase regio's. De Egyptenaren hebben echter de smaak van de Indiase markt te pakken gekregen en verwachten ook uien naar India te kunnen exporteren.

India heeft wat rode uien betreft een zeer hectisch seizoen achter de rug. Met een beperkt aanbod en torenhoge prijzen stapten landen als Turkije en Egypte in om van de situatie te profiteren. Volgens Mostafa Adel van MMA Fresh Produce is de situatie nu aan het verbeteren: "India is momenteel gekalmeerd wat de uienexport betreft. Dit heeft alles te maken met de nieuwe gewassen die uit twee verschillende regio's in India komen. Tegelijkertijd loopt het Egyptische rode uienseizoen ten einde. Dit betekent echter niet het einde voor ons, want we komen in februari terug met gele uien en verwachten dat India deze ook zal importeren. We hebben een heel goed seizoen gehad dankzij India, want minstens 75% van onze teelt is naar India geëxporteerd."

Nu de Indiase uienmarkt stabiliseert zal MMA Agro zich op hun andere markten moeten richten. Adel: "We hebben nog veel andere markten. We kunnen eventuele restanten exporteren naar Maleisië, Singapore, Bangladesh en andere landen in het Verre Oosten. Voor rode uien is Europa voor ons geen grote markt, maar voor gele uien zal deze regio belangrijk zijn. We zijn al bezig met de voorbereidingen voor de start van het gele uienseizoen. Onze belangrijkste afnemers komen uit Nederland. Het Verenigd Koninkrijk en België zijn ook vrij goede markten voor de Egyptische uien."

Hoewel Mostafa niet zal exposeren tijdens de Fruit Logistica, zal hij naar Berlijn reizen om de beurs bij te wonen. "Ik wil graag een goede  introductie geven over Egyptische verse producten en over de nieuwe regelgeving en hoe die in elkaar zit. De overheid heeft er een prioriteit van gemaakt om kwaliteitskwesties op te sporen en er vervolg aan te geven. Het zal dus goed zijn om dit aan de mensen uit te leggen. Ik wil ook langs de stands van misschien wel drie tot vijf Europese landen gaan om mijn bedrijf in uien, aardappelen en sinaasappelen te presenteren en om met potentiële afnemers de beste opties door te nemen."

Voor meer informatie:
Mostafa Adel
MMA Fresh Produce
Tel: +20 114 271 7700
Email:
Mostafa.adel@mmagroup.co  LinkedIn: www.linkedin.com/company/mma-fresh-produce


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven