Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ondanks verlies kharif-oogst

Indiase uienteelt groeit dit jaar met 7%

Over het geheel genomen zal de Indiase groententeelt stijgen, terwijl de nationale fruitteelt naar verwachting zal dalen. De federale overheid heeft voor het huidige oogstjaar een stijging van 7%  voor de uienteelt geraamd ondanks het feit dat 25% van de kharif (winter)-oogst werd vernietigd, wat resulteerde in torenhoge uienprijzen tijdens de winter.

De eerste ramingen voor 2019-20 (juli t/m juni) liggen volgens het ministerie van landbouw waarschijnlijk rond 24,45 mln ton, een stijging ten opzichte van de 22,82 miljoen ton van vorig jaar.

De kharif-oogst werd beschadigd door twee oorzaken: een vertraagde moesson en overtollige regenval in de belangrijkste staten Maharashtra en Karnataka. Het acute aanbodtekort heeft gedurende een groot deel van december geleid tot hoge prijzen in grote steden.

Om de prijsstijgingen te temperen, importeerde de federale overheid uien uit Egypte en Turkije. De meeste Indiase consumenten hielden echter niet van de smaak van de importuien die op hetzelfde moment op de markten kwamen als Indiase telers met de vroege rabi-oogst, met als gevolg dat de prijzen daalden.

Toename van het areaal
Uit gegevens van het ministerie van landbouw blijkt dat telers dit jaar een groter areaal hebben beplant en uien hebben gezaaid op 12,93 lakh hectare. Gezien het verlies van de kharif-oogst zal een groot deel van de toegenomen teelt dit jaar afkomstig zijn van de rabi-oogst, wat later dit jaar tot een overaanbod zou kunnen leiden.

Over het geheel genomen zal de groenteteelt dit jaar met 2,6% stijgen, waarbij het grootste deel van de groei afkomstig is van uien, aardappelen (3,5%) en tomaten (1,7%). Verwacht wordt dat de fruitteelt dit jaar met 2,3% zal dalen, vooral door een lagere opbrengst van druiven, bananen, mango's, citrus, papaja's en granaatappelen.

Bron: thehindu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven