Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

India

KP uienexport uit Andhra Pradesh binnen enkele dagen toegestaan

De export van uien van het ras KP uit Andhra Pradesh ( India) zal in een dag of twee worden toegestaan, zei de minister van handel en industrie Piyush Goyal afgelopen dinsdag. Roze uien worden in Andhra Pradesh lokaal KP-uien genoemd.

Eerder had V Vijayasai Reddy van de (politieke partij) YSRCP de kwestie aan de orde gesteld. "De regering houdt zich met deze zaak bezig. En ik wil het hele Parlement geruststellen dat we de zaak in overweging nemen en dat we zeer binnenkort, misschien binnen een dag of twee, de uienexport uit Andhra Pradesh zullen toestaan."

Reddy zei dat de regering de uienexport heeft verboden om de prijzen onder controle te houden. "Maar om de export van KP uien te verbieden is niet gerechtvaardigd. Er worden verschillende uien onder de naam KP uien op 2023 ha op en rond de YSR Kadapa en Prakasam districten van Andhra Pradesh geteeld."

Het parlementslid zei verder dat de KP uien niet voor binnenlands gebruik zijn en dat ze uitsluitend voor de export worden geteeld. Ze worden niet gebruikt in de keuken vanwege de grootte en scherpte. De uien worden geïmporteerd door Thailand, Hong Kong, Maleisië, Sri Lanka en Singapore.

Het verbod op KP-uien heeft een negatieve invloed gehad op duizenden telers, omdat zij deze eetbare bol niet op de binnenlandse markt kunnen afzetten. De overheid zou het verbod op de export ervan onmiddellijk moeten opheffen aangezien de houdbaarheid van deze uien erg beperkt is.

De regering had de uienexport verboden nadat de prijzen sterk begonnen te stijgen. Op een gegeven moment werd de ui afgezet voor € 2,04/kg en moest de overheid zijn toevlucht nemen tot import.

Bron: outlookindia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven