Indiase staten veranderden op korte termijn hun uienvraag

De deelstaatregeringen hebben van de regering slechts 2.501 ton van de 33.000 ton uien afgenomen die ze hadden besteld toen de uienprijzen in oktober-november vorig jaar torenhoog stegen.

Omdat de uienprijzen begonnen te stijgen -door het geringe aanbod op de groothandelsmarkten als gevolg van schade aan de gewassen door regen- stuurden de staatsregeringen verzoeken naar de regering om uien te importeren om zo de prijzen onder controle te houden. Volgens ramingen van het ministerie van consumentenzaken hadden 18 staten samen een vraag van 33.139 ton uien neergelegd, wat de regering ertoe aanzette om MMTC te vragen uien te importeren en er werden orders geplaatst voor 41.950 ton.

Van het totaal aan gecontracteerde uien is 36.124 ton geïmporteerd, waarbij de ladingen voornamelijk bij de Jawaharlal Nehru Port Trust in de buurt van Mumbai zijn gelost. Toen de importuien in de havens begonnen aan te komen, vroeg het regering de staatsregeringen om de ladingen uit de haven zelf op te halen of te laten afleveren bij het staatshoofdkantoor.

Bron: deccanherald.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven