Intussen verbiedt Pakistan uienexport tot 30 mei

Indiase telers en handelaren willen opheffing exportverbod op uien

In India hebben telers en handelaren geprobeerd het exportverbod voor uien op te heffen onder verwijzing naar de daling van de uienprijzen na de komst van de nieuwe oogst op de groothandelsmarkten.

De Indiase minister van State Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Raosaheb Patil Danve, verklaarde afgelopen week dat het besluit omtrent het opheffen van het verbod op de uienexport zal worden genomen na het overwegen van de belangen van zowel de telers als de consumenten.

Danve zei tegen verslaggevers in Madhya Pradesh: "Onze regering probeert ervoor te zorgen dat er geen onrecht wordt gedaan aan zowel de telers als de consumenten. We zullen een passende beslissing nemen (over de uienexport) met het oog op hun belangen."

"De telers hebben gelijk als het gaat om het zoeken naar passende uienprijzen, maar we moeten de prijzen zodanig onder controle houden dat de consumenten er niet onder lijden." Volgens outlookindia.com gaf Danve echter geen enkele indicatie van wanneer de regering van plan is het verbod op de uienexport op te heffen.

Tegelijkertijd heeft het Pakistaanse Economisch Coördinatiecomité (ECC) een verbod op de uienexport uit het land ingesteld, dat tot 30 mei 2020 van kracht blijft.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven