Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Minimumprijs voor grote uien in Sri Lanka

Het Sri Lankaanse ministerie van financiën heeft de minimumprijs voor grote uien van € 0,29 naar € 0,38/kilo verhoogd. Volgens een verklaring van het ministerie konden de grote uien-telers in het recente verleden geen eerlijke prijs krijgen, vanwege een prijsdaling.

Een ambtenaar van het ministerie: "Daarom daalde de grote uien-opbrengst en werd een behoorlijke hoeveelheid geld besteed aan de import van grote uien."

Gezien deze feiten ontving het voorstel van  Mahinda Rajapaksa in zijn hoedanigheid van minister van financiën om de door de overheid gegarandeerde prijs voor grote uien te verhogen en de telers aan te moedigen de goedkeuring van het kabinet.

Ook zal een nieuw programma worden geïntroduceerd om de teelt van grote uien te verhogen, wat gezamenlijk zal worden uitgevoerd door het ministerie van Mahaweli, landbouw, irrigatie en plattelandsontwikkeling samen met het ministerie van financiën, economie en beleidsontwikkeling. De voortgang van het programma zal om de zes maanden door het kabinet worden geëvalueerd.

Volgens economynext.com, verklaarde het ministerie dat een maximumprijs van € 0,92/kg grote uien als maatregel voor het beschermen van de consumenten is vastgesteld.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven