Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Filipijnen wil uienteelt mechaniseren

Om de uienteelt te verhogen, werkt de Filipijnse regering op dit moment aan het verbeteren van lokaal geproduceerde machines. The  Philippine Center for Postharvest Development and Mechanization (PHilMech) heeft verklaard dat het zijn zeer succesvolle Multi-Row Onion Mechanical Seeder (MROS) aan het verbeteren en het gebruik ervan bij het planten van andere groenten aan het testen is.

De MROS is bevestigd aan een trekker en is geschikt om door één persoon te worden bediend. De MROS is ontwikkeld door PhilMech om telers te helpen hun opbrengst te verbeteren door middel van de directe zaaimethode. Door het gebruik van de MROS wordt een kortere rijpheidsperiode voor uien bereikt, terwijl ook de verplantingsstress wordt geëlimineerd. Ook wordt de arbeidsbehoefte bij het verplanten van uienzaadjes gereduceerd.

Op dit moment hebben alle MROS slechts 10 rijen en de telers stelden PhilMech voor om dit aan te passen tot 12 rijen om de opbrengst te maximaliseren en de plantdichtheid te verhogen.

PhilMech zei dat op basis van het resultaat van het testen in Pangasinan, Tarlac en Occidental Mindoro, de MROS met 12 rijen een plantcapaciteit heeft van 0,31 ha/uur en een gemiddeld veldrendement van 68%, wat hoger is dan de minimale Filipijnse Agricultural Engineering Standard (PAES) eis van 60% voor mechanische zaaimachines.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven