Indonesië verstrekt weer importvergunningen voor Hollandse uien

Indonesië gaat weer importvergunningen verstrekken aan Nederlandse bedrijven die uien exporteren naar het Aziatische land. Dat hebben minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en topambtenaren van het ministerie van Landbouw te horen gekregen in gesprekken die ze afgelopen dagen tijdens een handelsmissie hebben gevoerd met de Indonesische autoriteiten.

De export van uien naar Indonesië is vorig jaar sterk teruggelopen, nadat het land had besloten voorlopig geen importvergunningen hiervoor meer te verlenen. Aanleiding daarvoor was een besluit van de EU over palmolie in maart vorig jaar.

Kaag is verheugd met de toezeggingen van Indonesië. ‘Nederland wil een constructieve partner van Indonesië zijn. Nederlandse bedrijven maken zich serieuze zorgen over de maatregel, die bijdraagt aan onzekerheid onder de exporteurs. We hadden hier last van, terwijl we Indonesië juist willen ondersteunen om de palmoliesector te verduurzamen. Het is voor de exporteurs en voor de economische relatie tussen Nederland en Indonesië goed nieuws dat we weer uien en zuivelproducten kunnen uitvoeren naar Indonesië’, aldus de minister.

De export van uien naar Indonesië is afgelopen jaar flink afgenomen. In 2018 ging het nog om een totale waarde van ruim 15 miljoen euro, vorig jaar was dat ruim twee derde minder. 

De handelsmissie vindt parallel plaats aan het staatsbezoek aan Indonesië.

Bron: Rijksoverheid


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.