Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mohamed Shaaban, Garlico Company:

"We bezitten vijf van de grootste knoflookpakstations in Egypte"

Mohamed Shaaban, im- en exportmanager van het Egyptische bedrijf de Garlico Company, zegt dat de vraag naar Egyptische knoflook wereldwijd zeer sterk is. De oogst is deze maand begonnen en vanaf 20 april zal de knoflook volledig gedroogd en gereed voor de export zijn. Volgens Shaaban is Egyptische knoflook zeer geschikt voor de verwerkende sector, huishoudelijke consumptie en medicinale verwerking.

"Egyptische knoflook is pittiger en aromatischer dan Argentijnse of Chinese knoflook. Dit is te danken aan het gunstige klimaat in Egypte en het water van de Nijl, dat de Egyptische woestijn omtovert in een vruchtbaar tuinbouwgebied," legt Shaaban uit. 

“Garlico Company is de nummer één leverancier van Egyptische knoflook aan markten over heel de wereld. In 2019 exporteerden we 2.500 ton naar Taiwan, 1.000 ton naar Brazilië, 500 ton naar Griekenland, 500 ton naar Canada en diverse Arabische landen. Onze bedrijfsnaam 'Garlico Company' laat al zien dat we echte specialisten in knoflook zijn."

Tussen de maanden maart en juli beschikt Garlico Company over de capaciteit om wekelijks 25 tot 30 containers te verladen. Dit komt neer op 500 tot 750 ton knoflook per week. Het bedrijf bezit eveneens vijf van de grootste knoflookpakstations in Egypte, vertelt Shaaban. 

Voor de teelt van de knoflook werkt het bedrijf samen met Al-Rawan Company. Deze teler is gespecialiseerd in zonne-energie en beschikt over meerdere teeltlocaties. Volgens Shaaban heeft dit teeltbedrijf de grootse productie en capaciteit in heel Egypte. 

De knoflookvelden van Al-Rawan 

Van 1 maart tot 15 april exporteert Garlico Company verse knoflook met groene steel. Het exportseizoen van gedroogde knoflook loopt van 20 april tot en met augustus.

Interesse uit Brazilië
Gezien de sterke vraag naar Egyptische knoflook in Brazilië heeft de Braziliaanse minister van Landbouw, Tereza Cristina Dias, een ontmoeting gehad met Abu Al-Fahad, directeur van de Garlico Company, bij de Egyptische Kamer van Koophandel. Deze ontmoeting werd georganiseerd om de knoflookhandel tussen Egypte en Brazilië een duwtje in de rug te geven en bood Garlico Company de kans om haar banden met Braziliaanse bedrijven aan te halen. 

Manager Abu Al-Fahad met Tereza Cristina Dias, de Braziliaanse minister van Landbouw

Vanaf deze maand neemt Mohamed Shaaban, commercieel directeur van Garlico Company, orders voor gedroogde knoflook in behandeling, waarvan het seizoen van half april tot en met augustus duurt. 

Mohamed Shaaban

Voor meer informatie:
Mohamed Shaaban
Garlico Company
WhatsApp/Phone : 00201113095812
Mail : Mohamed.shaaban@garlico-eg.com 
Mail : M.sh.exporting@gmail.com 
Website : www.garlico-eg.com