Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Uienimport Bangladesh zondag hervat

De uienimport via de Hili Land Port in Dinajpur en andere havens in Bangladesh wordt op zondag hervat, meer dan vijf maanden nadat India de import ervan heeft opgeschort als gevolg van de stijgende prijzen op de binnenlandse markten.

De uienprijzen zijn in India sterk gestegen als gevolg van een aanbodtekort, waardoor het buurland de export stopzette om aan de binnenlandse vraag te voldoen. Het sneeuwbal-effect maakte het voor de consumenten in Bangladesh moeilijk om dit basisproduct te kunnen betalen.

Volgens thedailystar.net hief India definitief de beperking op de uienexport op 26 februari op. Veel handelaren dienden een verzoek in bij  het Plant Quarantine Centre in the Hakimpur region of Dinajpur om toestemming te krijgen voor de import van 25.000 ton uien. Het Plant Quarantine Centre heeft echter slechts 8.000 ton uien mogen importen.

Overheidsinstellingen ontmoedigen import om telers te beschermen.                                                                                        In hetzelfde tijdschrift wordt beschreven hoe twee overheidsinstellingen de uienimport willen ontmoedigen, met als doel de lokale telers te beschermen tegen prijsdalingen tijdens de lopende oogsten.

Het landbouwministerie heeft onlangs het handelsministerie gevraagd om de import van het populaire item, dat als specerij en groenten wordt geconsumeerd, te ontmoedigen. Ondertussen stelde de Bangladesh Trade and Tariff Commission (BTTC) voor om 35% belasting op te leggen om de import duur te maken, volgens een recent rapport van het handelsministerie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven